1. Persatuan Pesara Kerajaan Malaysia mengalu-alukan pendirian Kerajaan Malaysia yang mengutuk sekeras-kerasnya tindakan Presiden Emmanuel Macron dari Negara Perancis yang  menzalimi umat Islam di sana.

  1. Malaysia sebagai satu negara Islam memberi jaminan kepada semua rakyatnya kebebasan beragama mengikut kepercayaan sendiri, merayu supaya Kerajaan mengutuk sekeras-kerasnya tindakan Presiden Macron dan Kerajaan Perancis atas kezaliman terhadap umat Islam di sana. Persatuan ini merayu kepada Kerajaan supaya melancarkan boikot atas segala produk dari Negara Perancis dan mengajak Negara-Negara Islam membuat sedemikian.
  2. Adalah difahamkan bahawa produk pengeluaran France  bernilai lebih daripada 555 billion dolar yang sebahagian besarnya dibeli oleh Negara-Negara Islam akan merasai balasan yang pahit atas ekonominya akibat menzalimi  umat Islam disana.
  3. Persatuan Pesara Kerajaan Malaysia telah menyeru kapada lebih daripada 70000 Ahlinya memulakan kempen memboikot barangan keluaran France dan harap semua rakyat Malaysia dan seluruh rakyat Islam di dalam dunia ini memboikot produk barangan keluaran France sehingga Macron dan Kerajaan Perancis mengubahkan sikap kezalimannya kepada umat Islam disana

 

YAD Tan Sri Dato’ Paduka Raja Dato’ Wan Mahmood bin Pawan Teh

Presiden

Persatuan Pesara Kerajaan Malaysia